[ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna] – Jedyne praktyczne przepisy wszelkich zapasów spiżarnianych oraz pieczenia ciast. Ułożone przez Lucynę C..... Warszawa 1858. Nakł. autorki. 16d, s. [4], 158, V. opr. pł. z epoki.
480.–
Sprzedano za: 750.–
ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna – Jedyne praktyczne przepisy konfitur, konserw, soków, marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, ciast i t.p. przez ... autorkę 365 obiadów. Wyd. XX. Warszawa [cenz. 1904]. J. Fiszer. 16d, s. [4], 463, [1], XII. opr. wsp. ppł.
ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna – Jedyne praktyczne przepisy konfitur, likierów, marynat, ciast i t. p. Wyd. XXIII. Warszawa [1921]. J. Fiszer. 16d, s. [4], 451, [1], XII. opr. oryg. ppł.
180.–
Sprzedano za: 240.–
MACIEJKO Maria, KARPIŃSKA Irena – Nowoczesna praktyczna kuchnia. Cukiernia, piekarnia, spiżarnia. Z dodatkiem: surówki witaminowe, kuchnia dla dzieci, rady praktyczne dla gospodyń. Wyd. II. Kraków 1949. Wyd. Książek Popularnych. 8, s. 383. brosz.
120.–
Sprzedano za: 120.–
ŚLEŻAŃSKA Marya – Kucharz wielkopolski. Praktyczne przepisy gotowania smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, pieczenia ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin oraz różne sekreta domowe. Piąte wyd. poprawne i znacznie powiększone. Poznań 1904. J. Leitgeber. 16d, s. VIII, 407. opr. wsp. pł.
440.–
Sprzedano za: 480.–
TARNAWSKA R[omualda], TARNAWSKI A[polinary] – Kosowska kuchnia jarska. I: Przepisy. Napisała R. Tarnawska [...]. II: Objaśnienia higjeniczne. Podał A. Tarnawski. Warszawa 1929. Wyd. M. Arcta. 16d, s. [6], 474. opr. oryg. pł. Książki dla Wszystkich, nr 747-761.
300.–
Sprzedano za: 700.–