ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna – 365 obiadów [...]. Wyd. XXII. Gruntownie poprawione. Warszawa 1917. J. Fiszer. 16d, s. [6], 562, XXII. opr. wsp. pperg.
HENIKOWSKA L. – Wyrób smacznych a tanich przetworów z owoców i jagód opisany podług wskazówek p. ... ze Strzelc. Warszawa 1909. Druk Rubieszewskiego i Wrotnowskiego. 16d, s. 19. brosz.
LANGIE Karol – Wzór taniej kuchni. Przekład z niemieckiego. Dodatek do odczytów ... o kobiecem gospodarstwie domowem, zeszyt 3. Kraków 1886. C. k. Ministerstwo rolnictwa. 16d, s. [4], 52, III. brosz.
NORKOWSKA Marta – Śpiżarnia i zapasy zimowe. Z licznymi rysunkami. Warszawa 1911. Gebethner i Wolff. 16d, s. 283. opr. oryg. ppł.
SCHECHTLÓWNA Z[ofia] – Wyrób miodów pitnych w gospodarstwie domowem. Poznań [1935]. Księg. św. Wojciecha. 16d, s. [4], 74, [1]. brosz. Skarbczyk Domowy, [nr] 8.
SCHECHTLÓWNA Z[ofia] – Wyrób nektarów czyli owocowych napojów bezalkoholowych. Poznań [1935]. Księg. św. Wojciecha. 16d, s. [4], 61, [2]. brosz. Skarbczyk Domowy, [nr] 2.
ŚLEŻAŃSKA Marja – Kucharz polski. 1035 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów. Z ilustracjami i 3 kolorowemi tablicami. Wyd. VII poprawione i powiększone. Warszawa 1932. Księg. J. Przeworskiego. 8, s. X, [2], 355, [1], tabl. 2. opr. wsp. pł., okł. brosz. naklejona na oprawę.