CZARNOTA Jan Kazimierz – Kuchnia jarska. Opracował na podst. długoletniej praktyki ... z Kosowa. Nakł. III rozszerzony. Lwów 1912. Księg. Polska B. Połonieckiego. 16d, s. VII, [1], 231, [2]. opr. wsp. pł. z zach. okł. brosz.
CZERNY Zofja – Przyrządzanie potraw. Z 39 rycinami. Lwów-Warszawa 1936. Książnica-Atlas. 16d podł., s. L, [1], 495. opr. pł. z epoki.
[ĆWIERCZAKIEWICZOWA] Lucyna – 365 obiadów za pięć złotych. Przez Lucynę C. [krypt.]. Wyd. XVIII znacznie powiększone, zmienione, z dodatkiem doświadczeń kuchennych. Warszawa 1897. Nakł. autorki. 16d, s. 540, XX, portret 1. opr. oryg. ppł.
ĆWIERCZAKIEWICZOWA Lucyna – Jedyne praktyczne przepisy konfitur, likierów, marynat, ciast i t. p. Wyd. XXII. Warszawa [1913]. J. Fiszer. 16d, s. [4], 451, [1], XII, [2]. opr. oryg. ppł.
PRAKTYCZNY kucharz warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw, oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych. Wyd. V znacznie powiększone. Warszawa 1886. F. Hoesick. 16d, s. [6], 547, [1], XXII. opr. wsp. ppł.